mr. Toon Kool

Specialisatie: erfrecht

Melisse Mers

Specialisatie: erfrecht

mr. Lex Loerakker

Specialisatie: erfrecht

Recente blog artikelen

Legitieme. Gift? Schenking aan stichting? Moet de uitkeringsmogelijkheid van de stichting bij de berekening van de legitimaire massa betrokken worden? Afgescheiden vermogen.

18 oktober 2020|Reacties uitgeschakeld voor Legitieme. Gift? Schenking aan stichting? Moet de uitkeringsmogelijkheid van de stichting bij de berekening van de legitimaire massa betrokken worden? Afgescheiden vermogen.

De Advocaat-Generaal bij het Parket bij de Hoge Raad heeft op 17 april 2020 in zijn conclusie de vraag [...]

Legitieme. Recht op informatie van legitimaris niet-erfgenaam. Vervaltermijn bij het inroepen van de legitieme.

12 oktober 2020|Reacties uitgeschakeld voor Legitieme. Recht op informatie van legitimaris niet-erfgenaam. Vervaltermijn bij het inroepen van de legitieme.

De Rechtbank Rotterdam heeft enige tijd geleden uitspraak gedaan over het recht op informatie van legitimaris niet-erfgenaam en de [...]

Legitieme portie. Is er sprake van een gift vanwege de lage kooprijs van de grond en van de woning? Bevoordelingsbedoeling. Bewijs.

4 oktober 2020|Reacties uitgeschakeld voor Legitieme portie. Is er sprake van een gift vanwege de lage kooprijs van de grond en van de woning? Bevoordelingsbedoeling. Bewijs.

Het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft op 2 juni 2020 uitspraak gedaan over de vraag of bij de berekening van de [...]

De legitieme portie en de inkorting van een legaat. Bewijs.

28 september 2020|Reacties uitgeschakeld voor De legitieme portie en de inkorting van een legaat. Bewijs.

Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft op 25 augustus 2020 uitspraak gedaan over de legitieme portie en de inkorting van een [...]