mr. Toon Kool

Specialisatie: erfrecht

Melisse Mers

Specialisatie: erfrecht

mr. Lex Loerakker

Specialisatie: erfrecht

Recente blog artikelen

Erfrecht. Legitieme. Vordering tot informatieverstrekking ten behoeve van de berekening van de legitieme. Toetsing. Maatstaf.

30 november 2020|Reacties uitgeschakeld voor Erfrecht. Legitieme. Vordering tot informatieverstrekking ten behoeve van de berekening van de legitieme. Toetsing. Maatstaf.

De Rechtbank Gelderland heeft op 4 november 2020 uitspraak gedaan over een vordering van de legitimaris tot informatieverstrekking op [...]

Legitieme. Berekening van de legitieme. Waardebepaling. Peildatum. Waarde in het economisch verkeer. Bewijslast.

23 november 2020|Reacties uitgeschakeld voor Legitieme. Berekening van de legitieme. Waardebepaling. Peildatum. Waarde in het economisch verkeer. Bewijslast.

Het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft op 27 oktober 2020 uitspraak gedaan over de waardebepaling van de goederen uit de nalatenschap [...]

Legitieme. Rente over de legitieme portie. Opeisbaarheid van de legitieme. Wettelijke rente.

16 november 2020|Reacties uitgeschakeld voor Legitieme. Rente over de legitieme portie. Opeisbaarheid van de legitieme. Wettelijke rente.

Het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft op 27 oktober 2020 uitspraak gedaan over de rentevergoeding bij een vordering uit de legitieme [...]

Legitieme. De legitimaris heeft een verstrekkend recht op informatie voor de berekening van zijn legitieme. Omvang en reikwijdte van de informatieplicht. Vereffening. Dwangsom.

9 november 2020|Reacties uitgeschakeld voor Legitieme. De legitimaris heeft een verstrekkend recht op informatie voor de berekening van zijn legitieme. Omvang en reikwijdte van de informatieplicht. Vereffening. Dwangsom.

De Rechtbank Overijssel heeft op 7 januari 2020 uitspraak gedaan over het recht op informatie van de legitimaris. De [...]