mr. Toon Kool

Specialisatie: erfrecht

Melisse Mers

Specialisatie: erfrecht

mr. Lex Loerakker

Specialisatie: erfrecht

Recente blog artikelen

Legitieme. Welke giften moeten in aanmerking worden genomen bij de berekening van de legitieme portie? Inkorting. Gebruikelijke en niet-bovenmatige giften.

21 september 2020|Reacties uitgeschakeld voor Legitieme. Welke giften moeten in aanmerking worden genomen bij de berekening van de legitieme portie? Inkorting. Gebruikelijke en niet-bovenmatige giften.

Het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft op 8 september 2020 uitspraak gedaan over de vraag welke giften in aanmerking moesten worden [...]

Legitieme. Omvang van de legitimaire massa. Giften. Schenkingen gedaan op een en/of-rekening. Huwelijksgoederenrecht.

15 september 2020|Reacties uitgeschakeld voor Legitieme. Omvang van de legitimaire massa. Giften. Schenkingen gedaan op een en/of-rekening. Huwelijksgoederenrecht.

Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft op 7 april 2020 uitspraak gedaan over de vaststelling van de legitieme bij een schenking [...]

Legitieme. Moet een geldbedrag als voorschot op een gift aan de kinderen in mindering worden gebracht op de legitieme?

7 september 2020|Reacties uitgeschakeld voor Legitieme. Moet een geldbedrag als voorschot op een gift aan de kinderen in mindering worden gebracht op de legitieme?

De Rechtbank Gelderland heeft op 15 juli 2020 uitspraak gedaan over de vraag of een geldbedrag als voorschot op [...]

Legitieme. Waardering onroerende zaken voor de berekening van de legitieme. Peildatum.

1 september 2020|Reacties uitgeschakeld voor Legitieme. Waardering onroerende zaken voor de berekening van de legitieme. Peildatum.

Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft op 21 januari 2020 uitspraak gedaan over de waardering van onroerend goed voor de berekening [...]