mr. Toon Kool

Specialisatie: erfrecht

Melisse Mers

Specialisatie: erfrecht

mr. Lex Loerakker

Specialisatie: erfrecht

Recente blog artikelen

Erfrecht. Nalatenschap. Navordering van belasting. Erfrechtelijke verkrijging. Recht van successie. Termijn voor het opleggen van een navorderingsaanslag.

18 januari 2021|Reacties uitgeschakeld voor Erfrecht. Nalatenschap. Navordering van belasting. Erfrechtelijke verkrijging. Recht van successie. Termijn voor het opleggen van een navorderingsaanslag.

Het Gerechtshof Amsterdam heeft op 22 december 2020 uitspraak gedaan over een navordering op grond van de Successiewet. In [...]

Erfrecht. Legitieme. Rente. Ingangsdatum wettelijke rente over legitieme portie.

11 januari 2021|Reacties uitgeschakeld voor Erfrecht. Legitieme. Rente. Ingangsdatum wettelijke rente over legitieme portie.

Het Gerechtshof Den Haag heeft enige tijd geleden uitspraak gedaan over de vraag vanaf welk moment wettelijke rente verschuldigd [...]

Erfrecht. Legitieme. Informatieverplichting. Waarheidsplicht. Prikkel tot nakoming van een vonnis. Dwangsom.

4 januari 2021|Reacties uitgeschakeld voor Erfrecht. Legitieme. Informatieverplichting. Waarheidsplicht. Prikkel tot nakoming van een vonnis. Dwangsom.

De Rechtbank Limburg heeft op 9 december 2020 uitspraak gedaan over de nakoming van een vonnis inzake de informatieplicht [...]

Legitieme. Vordering tot betaling voorschot op legitieme en vordering tot het verstrekken van informatie. Bevoegdheid van de rechter. Vordering van onbepaalde waarde. Verwijzing.

14 december 2020|Reacties uitgeschakeld voor Legitieme. Vordering tot betaling voorschot op legitieme en vordering tot het verstrekken van informatie. Bevoegdheid van de rechter. Vordering van onbepaalde waarde. Verwijzing.

De Rechtbank Limburg heeft op 16 september 2020 uitspraak gedaan over de vraag of de kantonrechter bevoegd was om [...]